dimarts, 28 d’abril del 2009

El famós dia de Sant Jordi

El dia 23 d'abril, tots els alumnes, incloent el professorat, celebrem el famós dia del Llibre.
En primer lloc, tots els alumnes menys batxillerat realitzem uns tallers relacionats amb la literatura, com per exemple: jocs de taula, dibuix, teatre, etc. En segon lloc, a partir de 11:30 fins a les 13:30, tots plegats ens reunim a la sala d'actes. Alguns dels nostres companys d'altres cursos fan actuacions molt impresionants i divertides. Tot seguit arriba el moment més esperat de Sant Jordi, els Jocs Florals. Tots els alumnes podem participar presentant un poema, una prosa o un comic. Als guanyadors se'ls regala un diploma, un vale per l'Abacus i una rosa. Per cert, tres de nosaltres: en Pablo, l'Albert i jo (Estefania) vam guanyar un premi.

Entrevista al professor JORDI ROCA

Et van agradar els tallers?
"Si em van agrada els tallers."
Que n'opinas dels tallers?
"Es una bona iniciativa per el dia de SANT JORDI i fomenta la col·laboració entre estudiants de diferents cursos."
A quin taller vas assistir?
"Vaig assistir al taller d' improvització del taller de teatre
Com vas veure el comportament que van tenir els alumnes?
"Crec que els alumnes havien d'haver-se implicat més en el taller. Ja que alguns s' ho van prendre massa a la lleugera."
Et vas divertir quan vas participar?
"Si vaig divertir-me molt i crec que els alumnes van tenir la oportunitat de veure?m fer altres coses més enllà de la classe."

Escrit per Pedro I Jonathan

Victòria in extremis!!!

Després de la tranquil.la i relaxada setmana Santa, ens vam adonar que estàvem en baixa forma i amb poca tècnica de tir. Aquella setmana vam estar entrenant forçosa i intensament. Ja que aquell divendres teníem un partit vital. Ens enfrontàvem contra el nostre màxim perseguidor. Vam aconseguir la victòria, a sobre fora de casa. El primer quart anàvem força igualats, en canvi, en el segon; ens van donar molta "canya" (perdíem de 10 punts). Al tercer quart vam reduir el desavantatge als 5 punts. A l'últim i emocionant quart, vam realitzar un esforç sobrehumà. Quan només quedaven 30 segons, el nostre pivot va provocar una falta personal, perdíem d'un punt. No va marcar cap tir lliure, però va caure un àngel del cel i ens va ajudar a encistellar (el mateix pivot va agafar el rebot). Però ells encara tenien una possessió de 20 segons. Encara bo, que l'últim tir el van fallar.

la primera experiència en l' art del mur




Sempre es diu que fer un graffiti en la paret és molt fàcil. Peró només es diu per presumir, Però és molt difícil igualar el tamany per tal que quedi bé, els sentiments es fan sentir. Primer nervis, després emoció, després sents eufòria perquè et surt bé,després por de que no et pillin, i per fi satisfacció, perquè ja l'has acabat i es quedarà a la paret.
Llavors, al cap de uns anys passeges pel carrer i dius:
- Oh!això ho he fet jo!.

dilluns, 27 d’abril del 2009



Bueno hago este comentario para más que nada felicitar a una gran amiga que forma parte del blog, Estefania que hoy cumple 15 años. Bueno nada más que decir: que cumplas muchos más y que amigas como tu hay pocas.

(este comentario lo hago en castellano porque no tenía ganas de hacerlo en catalán y si hay alguna falta lo siento )

dimarts, 21 d’abril del 2009

Sant Jordi la diada del llibre i de la rosa


Tasques de la Revista

1. Entrevista a un professor/a: Sobre el dia de Sant Jordi, llibres? Què ha fet aquell dia?
2. Entrevista a un alumne/a: T'has presentat a un concurs literari? Has guanyat?
3. Explicació del dia de Sant Jordi.
4. Llibres que recomanem.
5. Pel.licules que recomanem.
6. Seguiment de l'equip de bàsquet.
7. Notícies FT.
8. Altres...

SANT JORDI

En el día de Sant Jordi hacemos muchas cosas como:
hacer rosas de papel, talleres de teatro y actuación,
lecturas en ingles, los dibujos que se mueven, hacer
figuritas de papel, retulación, etc.
Estos talleres estan compuestos de alumnos de
cuatro o seis, los talleres duran una hora como mucho.
Y después de terminar los talleres nos vamos al salon de
actos a repartir los premios de los que han ganado.

Explicació segona part de" 21 dias fumando cannabis":

El principi del vídeo sur la presentadora del programa a casa d'una senyora de 65 anys que experimentava amb la marihuana. Després d'uns dies amb la senyora, va cap a un institut per informar-se com queda un noi/noia després de estar 21 dias fumant porros. Després va amb un noi que fuma constantment porros i diu que fuma per l' estréss del treball.

diumenge, 19 d’abril del 2009

Reportatge de "la Cuatro TV"

21 Dies': Fumar porros com un treball

* Samanta Villar experimenta el consum continuat de cànnabis en'21 dies', on ha estat aquest temps consumint.
* La periodista va perdre el control de si mateixa, el seu estat d'ànim i psicològic es va alterar i es va sentir malament físicament.

Samanta Villar ja es va exposar a viure entre cartrons ja deixar de menjar durant 21 dies. Ara, la periodista ha passat 21 dies fumant porros. Des del primer moment en què prova aquesta substància, Samanta comença a perdre el control de si mateixa, per la qual cosa no pot fer la seva vida i realitzar el seu treball d'una forma normal ... Són lícits aquests reportatges?

Durant la gravació del reportatge el seu estat d'ànim i psicològic es va alterar i va fer que, en ocasions, se sentís molt mal físicament. Una situació que servirà per a entendre-diuen des de la cadena-la importància del tema que es tracta: 21 dies fumant porros . Samanta Villar s'exposa aquesta vegada a l'ús continuat del cànnabis, una de les anomenades drogues toves que pot arribar a convertir-se en una seriosa addicció.
Samanta va estar amb Fernanda de la Figuera, una dona de 65 anys que considera la marihuana una planta sagrada

El problema del consum s'ha generalitzat. Segons l'última enquesta sobre Drogues i Alcohol del Ministeri de Sanitat, el 36,2% dels espanyols han consumit en alguna ocasió porros, i un 8,7% ho fa de forma habitual.

Els porros com a teràpia o com a joc. 21 dies mostrarà els diferents tipus d'usuaris i consums del cànnabis, des de la factura analgèsica defensada per diferents associacions i col lectius fins a aquells usuaris que només consumeixen marihuana de forma lúdica, dins i fora d'Espanya. Però a més, el reportatge també s'acostarà al consum addictiu del cànnabis per a conèixer els trastorns personals i socials que aquest pot generar.
Aquí us deixo el primer vídeo que jo cada dimarts i dijous aniré pujant al blog sobre els símptomes del cannabis (porros).

Volar


VOLAR , voler volar....

dijous, 16 d’abril del 2009

Coses que canviaria

Jo si pogués canviar alguna cosa , trencaria les lleis de la gravetat perquè tothom pogués volar com un ocell i sigués lliure com una oreneta. Però clar està, no només volarien les persones, sinó que també tots els objectes i ens molestarien en la nostra trajectòria de vol. Però això de volar seria una cosa molt especial per a mi i per molta gent.

Cosas que cambiaría

Si pudiera pedir todos los deseos que quisiera , pediría... Que no hubiera racismo en el mundo. Aunque no creo que eso se hiciera realidad. También haría que no existiera la pobreza ni la riqueza. Y que todas las enfermedades como; el sida, el cáncer, el alzheimer, etc, se pudieran curar facilmente.

Cosas que cambiaría

Si yo tuviera una varita mágica que hiciera todos los sueños que tuviera....Ahora los describo paso a paso y los hago realidad, y para ello cambiaría todo lo necesario.

Primero comenzaría por cambiar este mundo , sacaría todas las cosas malas y quedarían todas las buenas, diría que cambio a la gente mala que no se cansa....de hacer maldades y de ahí la hago buena; eliminaría todo lo que fuera necesario para hacer daño a una persona ; eliminaría las bandas y los malos hábitos, tambien eliminaría la pobreza y la riqueza para que sea un mundo de gente muy civilizada y decente.

Coses Que Canviaria

En primer lloc si tingués un estri per canviar alguna cosa en la vida seria: Tenir una casa gran, perduda al cim d'una muntanya allunyada de la civilització amb la meva família i ser molt rics i que per transportar-se a la ciutat una carretera amb el meu nom. També m'agradaria ser més alt i jugar professionalment a Bàsquet en un equip de la NBA, i per últim m'agradaria viatjar per totes les ciutats emblemàtiques i visitar-les fins l'últim racó.

Un bon somni

Si jo en tingués un poder màgic o algun estri per l 'estil canviaria un munt de coses. Com tothom, primer pensaria en mi mateixa. Però tal i com es troba el món... Penso que la millor solució és canviar-ho una mica amb l'únic objectiu de fer feliç a la gent. En comparació, els meus desitjos egoistes són secundaris. Així doncs, en primer lloc faria que els països subdesenvolupats es converteixin en desenvolupats. Tot i així no hi haurien morts per fam ni tampoc malalties incurables per la manca de medicaments. Tot seguit, eliminaria tota la contaminació que ofega el nostre planeta. També, un canvi molt important que faria és la igualtat entre homes i dones, és a dir, tots dos amb els mateixos drets: sou, professió, etc. Per finalitzar, voldria que la gent no sigués tan egoista i més generosa.
Tot aquest rotllo és el meu somni. Penso que així el món seria millor i amb aquestes accions i conceptes la majoria de nosaltres podríem disfrutar ben a gust de la vida.

Coses que canviaria!!

Jo el que canviaria és la història per veure què hauria passat si l'esclavitut els blanc havien sigut els esclaus, això m'intriga molt perquè no se si la història seria la mateixa seria o una altra

Somnis de l'Isaac

Hola sóc Isaac. Un dels meus somnis és canviar la mentalitat d' algunes persones com els dels violadors,assassins... Bé, en conclusió totes aquelles persones que no saben que estan fent un delicte. També voldria canviar i corregir tot allò que he fet malament i que hem pot perjudicar en el meu futur. si pogués tornaria a estudiar en el segon trimestre que m' han quedat moltes. Jo creec que els estudis són el millor que hi ha i que es bó per el nostre futur . He fet coses que voldria canviar , coses que he dit, pero si pogués canviar tot el que he fet , i el que he dit demanaria perdó a les persones que he fet mal i intentaria parlar primer amb les persones i no jutjar-les.
Jo crec que el més important és respetar a las persones . Bé aquest és el meu somni.

Nova ràdio

Des de fa temps el president del blog de l'Ada Ferran tallada, Toni Femenia ha aconseguit el somni de quasi tots els alumnes: tenir en el nostre institut, una ràdio exclusivament per Ferran Tallada. Des de setmana santa , ja la ràdio fa emissions regulars en un espai a la sala d'actes, per muntar una mini estudi per emetre. Bé només això aquí us deixo el link amb les programacions que estan en la pàgina web de la ràdio de Ferran Tallada.

dimecres, 8 d’abril del 2009

Mu he kurrat!








Espero que us agradi!

divendres, 3 d’abril del 2009

I que faci sol aquests dies

Abraçades quan ens tornem a veure



ARA UN DESCANS MERESCUT


Bé, ara farem unes minivacances tots plegats professorat i alumnes.
Posarem altra vegada a punt les bateries i les piles de les nostres il·lusions per a seguir treballant, seguir escrivint, continuar aprenent dia a dia una miqueta més.
Bona setmana santa a tothom i esperem que faci bon temps i que les notes del trimestre siguin millors que les del trimestre anterior!!!!


dijous, 2 d’abril del 2009

http://www.youtube.com/watch?v=HUmdf3K39uI



Manifestació Bolonya

Jo crec que els mossos es van passar molt, perquè no van controlar, donant pals a tothom que hi passava pel davant. Jo crec que aquest comportament és inadequat perquè quan pegaven no hi pensaven .Després surt un senyor dient que els mossos comenten errors, i jo dic: al que li han pegat, amb aquelles paraules no es curen les persones que van pegar. Són uns mal... polis!!!

dimecres, 1 d’abril del 2009

ELS ALUMNES DEL FERRAN TALLADA FAN FORÇA COSES

Aquestes són fotos de la trobada de l'AJEC a Salou ja fa uns
quants dies. L'AJEc és l'Associació de joves estudiants de Catalunya.



I és el tercer any en que alumnes del Ferran Tallada hi participen.